woensdag 17 december 2014

Wolkjes

Op oudjaar wonen we 1 jaar in ons huis.
We trokken erin zonder keuken, zonder binnendeuren en geen enkele kamer was afgewerkt. Ondertussen staat de keuken en was ik blij met elke binnendeur die gehangen werd. Het voordeel van je huis stap voor stap af te werken, is dat je bij elk afgehandeld klein of groot prutswerk echt wel zo blij bent als een kermisvogel! Het nadeel... het duurt... en duurt... en duurt...

De eer van de eerste kamer, die van moluren tot plinten helemaal afgewerkt is, gaat naar onze kleine man.

Eén muur is behangen met het mooiste behang ooit :)En daarop prijkt Meneer Moes. Ik haakte hem al meer dan een jaar geleden tijdens mijn zwangerschapsrust, maar werkte hem nu pas af. Het kadertje scoorde ik voor 1€ in de kringloopwinkel en verfde het wit.Ik twijfelde of ik de kast zou verven, maar vind ze nu zo mooi dat ik het niet over mijn hart krijg. Mister Vanila voorzag ze van handige leggers binnenin. De vlaggenlijn hing aan onze deur in het moederhuis en moest zeker een plaatsje krijgen op zijn kamertje.
In de kerstvakantie ga ik op zoek naar een leuk deurknopje.

De gordijnen zijn van Ikea, maar Mama Vanila stikte er kundig een verduisterende stof achter. Werkt echt heel goed. Het is nu bijna pikdonker in de kamer.

De letters haakte ik in mijn zwangere zomer aan zee. Echt superveel voorbijgangers vroegen me of ik iets voor 'het kleintje' aan het haken was. En toen ik vertelde dat het zijn naam zou worden, passeerden alle namen met de letter 'J', waar ik op dat moment aan bezig was. De dag erna haakte ik de 'M'. "Wordt het een James?... Of een Jimmy?" Echt grappig!


De gehaakte letterslinger boven het bedje toonde ik jullie al. Een oud nachtkastje verfde ik muntgroen en de binnenkant werd beplakt met restjes behang. Toen het klaar was, vond ik het eigenlijk wel mooi, zonder het deurtje er terug opgevezen, dus nu blijft het zo staan. Zonder deurtje.

Samen met de gehaakte lamp aan het plafond denk ik dat het dan wel genoeg geweest is met al die gehaakte spullen ;o)

In de kerstvakantie rijden we nog naar Ikea voor dit tapijt:


En dan twijfel ik nog of ik een zeteltje op zijn kamer ga zetten of een matrasje op de grond ga leggen... In ieder geval waag ik mij aan gestikte kussentjes (voor mij al heel wat om te maken!).

Et voila: op naar een afgewerkte bureau!


19 opmerkingen:

 1. Wauw, Mme Vanila! Echt prachtig hoor! Ben blij dat je erover geblogd hebt! Die wolkjes zijn zo schattig! En meneer Moes en de lettters, daar sta ik naar te kijken met mijn mond open! Wat ben je toch een haaktalent!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n mooi kamertje!! Rustig en vol karakter (miss een weerspiegeling van je kindje?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vol karakter klopt helemaal! Rustig... Niet zo, maar hij brengt wel veeeeeel leven in huis :o)

   Verwijderen
 3. Oh die Jim, wat boft hij met zo een prachtig kamertje! Dol op het behang en al die mooie gehaakte spulletjes, zo knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een leuk kamertje!! Prachtig behang ook inderdaad :-)
  Daar zal je mannetje vast heerlijk slapen.
  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij slapen alvast rustiger nu hij op zijn eigen kamer slaapt :o) Hijzelf blijft een vroege vogel. Bedankt voor je lieve woorden :o)

   Verwijderen
 5. Wat een mooi geheel! Bij ons zijn alle kamers maar een rommeltje van allerlei dingen bijeen, die eigenlijk niet bijeen passen. En als ik dit dan zie, dan ben ik gewoon STIKjaloers! Supermooi, echt waar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De rest is ook nog een rommeltje, hoor. Het gaat nog jaaaaaaren duren eer alles wat ingericht is. Stukje voor stukje he!

   Verwijderen
 6. Helemaal mijn zin zeg! Niet te matchy-matchy (vind ik maar niks) maar een mix van vanalles. Grote fan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou ook niet zo van de slaapkamers met kast, commode en bed in dezelfde look. Liever wat eclectischer :)

   Verwijderen
 7. Amai, echt supermooi! Leuk idee van het nachtkastje zonder deur: ideaal boekenkastje of 'verstopkastje' tegen dat Jim zijn spulletjes begint te verstoppen... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!
   Hij begint nu al speelgoedjes te verstoppen. Zo ben ik nog altijd op zoek naar een Ikea-speelvijs, die hij ergens heeft ingestopt, maar waar ik maar niet op uitkom. Het kind kan het nog niet vertellen he :o)

   Verwijderen
 8. Zo mooi, zijn kamertje, lekker opgefleurd met gehaakte spulletjes ;-)
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waw, prachtig daar slaapt hij wel lekker zeker...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo! Prachtig kamertje...erg Scandinavisch ogend, helemaal leuk. Mag ik je misschien vragen of je een patroon hebt van de letters? dankjewel.

  groetjes Diantha

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...