zaterdag 19 januari 2013

Oh granny!


In de kerstvakantie had ik eindelijk tijd om wat langlopende werkjes af te werken.

Ik haakte zo lang aan dit dekentje met granny squares en bloemetjes! Om extra zacht en warm te zijn, is er een fleece-dekentje achter gestikt. Je hebt het niet vlug koud onder dit dekentje!

Ik vind deze steek zo leuk! Het maakt het hoesje extra dik waardoor mijn laptop goed beschermd is!

Een berg oude t-shirten mocht eraan geloven om de draad te maken voor deze poef. Het vulsel van een oude poef erin, en klaar was Kees!
"Ooit" haak ik nog een bijpassende mini-poef.

6 opmerkingen:

 1. Maar écht, zo geweldig mooi allemaal! Die laptophoes zag ik pas onder je arm binnenwandelen, denk ik :-) En dat dekentje ... over doorzettingsvermogen gesproken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Mijn laptop is in zijn nopjes": zalig! Fijne steek, die kende ik niet. Moeilijk voor een leek als ik, denk je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, echt niet moeilijk! Je maakt gewoon 5 stokjes op de plaats van één. Even een gewring met de haaknaald, maar als je het wat in de vingers hebt, gaat het vanzelf!

   Verwijderen
 3. Wauw ... prachtig gemaakt ...
  zou ik ook wel eens willen proberen .. is het moeilijk??
  wil je het patroontje van de laptophoes en poef met ons delen??
  lieve groetjes
  Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb niet echt patronen. Ik haak alles maar zoals het uitkomt en ik zie wel en pas aan als ik zover ben. Eigenlijk zou ik het allemaal eens moeten opschrijven als ik iets goed vind.

   Voor de laptophoes heb ik met de nopjessteek een grote rechthoek gehaakt, tot die mooi rond mijn laptop paste. Langs de zijkanten haakte ik ook een rechthoek, tot die de hoogte had van mijn laptop. Dan alles aan elkaar (kan je haken of naaien) en hopsakee!

   De poef zijn twee helften die je aan elkaar naait. Elke helft begin je met 6 steken, in de tweede ronde vermeerder je tot 12 steken. Daarna vermeerder je steeds elke ronde met 6 steken (ronde 3: 18 steken, ronde 4: 24 steken...) Het is eigenlijk zoals je een amigurumi haakt. Je haakt dat tot je de gewenste diameter hebt, opvullen, aan elkaar naaien en ook hopsakee!

   Niet moeilijk dus!

   En ik ga werk maken van alles eens deftig op te schrijven als ik met iets bezig ben. Hopelijk kan je er zo al wel wat mee verder!

   Verwijderen
 4. Bedankt voor de tips!!
  Ik laat het je weten als mijn poef af is!

  Lieve groetjes,
  Greet

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...